Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή τρίτης ηλικίας

Μια απολαυστική βραδιά έζησαν τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ Χαλανδρίου στην εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν τους ο δήμος στις 30 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Στον φιλόξενο χώρο του ιδρύματος Ζήση «η παρέα ήταν μεγάλη» από μέλη των ΚΑΠΗ και δημότες. Μαζί της ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Σέργιος Γκάκας και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Νιώτη. Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό ο κ. Γκάκας ευχαρίστησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής τους άνδρες και τις γυναίκες που με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους τιμούν την πόλη μας, αλλά και τους εργαζόμενους οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς αγωνίζονται για να προσφέρουν ευχαρίστηση και ανακούφιση σε εκείνους που η κοινωνία τείνει να απαξιώσει.

Η εντεταλμένη για τα ΚΑΠΗ δημοτική σύμβουλος Ευγενία Κατούφα σε μήνυμά της από το εξωτερικό όπου βρισκόταν με αποστολή της ΠΕΔΑ υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για όσα αξίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλους.

Η Δημοτική Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+ του δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση της Ρίας Θεοδώρου του Τμήματος Πολιτισμού, συγκίνησε και ταξίδεψε νοσταλγικά τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας το αφιέρωμα "ιστορίες μιας άλλης εποχής" με Αθηναϊκές ή Επτανησιακές καντάδες, αλλά και τραγούδια της παλιάς Αθήνας, καθώς και ιστορικά στοιχεία για την εποχή και για κάθε τραγούδι χωριστά.

Η βραδυά έκλεισε με μουσική από τους εξαίρετους μουσικούς Χάρη Μπούτσικα και Γιώργο Ρετίκα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας, που έδωσαν την ευκαιρία στα μέλη των ΚΑΠΗ να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Το προσωπικό του τμήματος υπό τις οδηγίες της διευθύντριας Ελένης Κούκα και της προϊσταμένης Ιωάννας Τσιρέβελου είχε φροντίσει για έναν πλούσιο μπουφέ.