Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου σε ντοκιμαντέρ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922



Χαλάνδρι 20/10/2015

Συμμετοχή του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου σε ντοκιμαντέρ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία του διεθνές πρακτορείου Τύπου Pressenza επισκέφθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγύης Χαλανδρίου, καθώς και άλλα Κοινωνικά Ιατρεία, από τη 1η έως τις 10 Οκτωβρίου, για να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, θέτοντας το ερώτημα «Τι σου δίνει δύναμη;», δίνοντας το λόγο στους εθελοντές, που οργανώνονται σε δομές αλληλεγγύης, για να βρουν λύσεις στις ανάγκες της καθημερινής ζωής.

Είναι αυτή, η κινηματική και γενναία Ελλάδα, που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα παιχτεί πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες χώρες.

Η συνάντηση μαζί τους, μας έδωσε δύναμη και χαρά κι εκείνοι αντίστοιχα, ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν με τη δύναμη, ενέργεια, αγωνιστικότητα και συντροφικότητα που αποπνέει το εγχείρημα των Κοινωνικών Ιατρείων.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου ευχαριστεί την Gabrielle Negrel (σκηνοθέτη), τον Ricardo Arias (συντονιστή της Γαλλόφωνης Pressenza), και την Brigitte Cano (φωτογράφο και camerawoman) για το γνήσιο και ουσιαστικό ενδιαφέρον τους και την αλληλεγγύη τους.

Η Pressenza είναι ένα διεθνές πρακτορείο Τύπου που δημιουργήθηκε από μια ομάδα Γάλλων και όχι μόνο, εθελοντών δημοσιογράφων, μεταφραστών, φωτογράφων και τεχνικών, με σκοπό να δημοσιεύουν νέα και απόψεις που τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσιεύουν.