Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δήμος Χαλανδρίου: Επισιτιστικό Πρόγραμμα - Αιτήσεις υπαγωγής ωφελούμενων 15/7 – 5/8 (ΤΕΒΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την από 27/07/15 ανακοίνωσης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, παίρνει παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής έως 26/08/15.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Βορείου Τομέα/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. 

Στο πλαίσιο αυτό, 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής. 

Για τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα καθώς και για λήψη πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου (http://www.halandri.gr/) καθώς και στo σημείo εξυπηρέτησης που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό. 

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Δείτε τα κριτήρια εδώ
[Ως έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής έχει οριστεί το Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)]. 

Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015 

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων: 

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά: 
  • είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) 
  • είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης 

Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

Στην περίπτωση που η αίτηση θα υποβληθεί μέσω του σημείου εξυπηρέτησης του Δήμου Χαλανδρίου, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα:
  • ΑΦΜ, 
  • ΑΜΚΑ, 
  • Ταυτότητα, 
  • Ε1 (και εκκαθαριστικό) και Ε9 (και εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ) του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014) 
ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Η πρόσβαση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015. 
Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται. 
Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος - διασταύρωση, έγκριση). 

ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 

Δ/νση: Αγ.Γεωργίου 30 & Αριστείδου (3ος όροφος) 

Ημέρες: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  Ώρες: 8:30 - 14:30 

Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ.Χριστοφής Κ., κα Μπεζέκη Ελ., κ. Χανιωτάκης Δ. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 20 23887 / 213 2023902 / 213 2023874 

e-mail: teba1@halandri.gr, teba2@halandri.gr, teba3@halandri.gr 

Δικτυακός τόπος: www.halandri.gr